Friday, July 30, 2010

Batrisyia di sungai congkak...



aksi2 model baju mandi...sajer nak try baju nih muat ker tak utk dia...Sedang elok jer...

berenang di daratan...

minum 'nunu' dalam khemah

mandi ngan mama...

Wednesday, July 28, 2010

Friday, July 23, 2010

Shopping at sogo...

nampak drama sebabak diatas..efek dari perbuatan seorang mak yg tanak kawan anak dia...dia nyer merajuk..dok jauh2 dari aku..eh aku ker mak budak nih...Sungguh 'baik' dia pada aritu..aku ngan bestpreng niza n deqla gi sogo sebab deqla nak beli brg hantaran kawen...sales kan...niza lak nak mengabiskan duit APC...heheh...aku lak tak dapek nak beli apa dek kerana kebaikan anak dara ku ini...tak mau di pegang..merata2 di menyorok..dah lar ketinggian paras2 lutut org jer..jap gi tersepak, tersenggol,terjatuh saper yg kena marah...akak jugak...nak pujuk dia kena lar belikan vitagen..tak sempat nak byr time tu jugak dia nak minum...heh...terpaksa lar aku koyakkan wrapping vitagen tuh dan suh budak tu scan jer...rasanya cashier tu pun paham kan..

peace.....dgn satu jari jer...pas shopping gi makan lak

tukar baju coz baju merah dah kotor kena air milo...

perasmi cadar baru aku...sengih sampai telinga
mem kecik..amboi..indahnya posing camni

Tuesday, July 13, 2010

Aksi batrisyia di taman bunga floria...

Ahad lepas kami sekeluarga melawat taman floria di Putrajaya...mari lihat aksi comel si bulat..



cukup payah nak suh dia pose...



monumen alaf baru




dalam cruise


aku suh dia gi kat bapaknya amik gambar dan ini ler hasilnya..sorang kat utara sorang kat selatan..


Monday, July 5, 2010

Latest about batrisyia...

Khamis lepas gi klinik appoinment utk 2 thn...Misi timbang berat dia 13.5kg..(kat umah tadi 12.5kg)..mana ntah dtg lagi sekilo tuh..tinggi dia 86cm..BMI 18..misi kata normal..Alhamdulillah...Seblom tiba giliran kami masuk bilik tuh..dah macam2 ragam di buatnya..panjat2, lompat2..merajuk..dok atas lantai..sket lagi dia nak baring..sibbaik lar di khalayak ramai..kalo kat umah, dah kena dah...




ni ler antara aksinya..bila di marah sket terus dia nak landing atas lantai..Aku risau gak dah lar kat situ ramai ibu mengandung..jap gi ada lak di tumbuk nyer perut org kang..tak ker naya..tp dia lasak dia jer..dia tak kacau org lain..


Apa ek kepandaian dia skang..
1.leh tiru perkataan2 yg kite sebutkan..
2.leh mintak nunu susu
3. dah pandai bukak grill besi yg berat tuh..sliding apatah lagi..
4.masuk bilik siap kunci pintu..sibbaik ada org dalam bilik..dah kunci tak reti nak bukak lak
5. melompat2 sambil wat bunyi toing toing toing
6.leh baca doa bila disuruh..tau2 jer dah amin
7.bolah bezakan yg mana mak, abah , mama
8. ikut arahan macam suh sayang, babab, hug, kiss, buat muka busuk
9. dah brani masuk dapur bukak peti ais..amik yogurt sendiri..aku takut jap gi dia amik cili blender aku..kaler merah kan..menarik tu
10.dah pandai buang sampah ke dalam tong, ada skalo tuh di campaknyer phone aku dalam tuh..sibbaik sampah kering jer...

kalo nak disenaraikan besok pun tak sudah..Alhamdulillah, dia membesar dgn sihat dan kuat serta penuh kasih sayang...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...